un gând pentru azi

Cât de responsabili ne simţim noi faţa de cei din jurul nostru: fraţii noştri, prietenii noştri sau chiar cei pe care nu ii agreem prea mult? "Fiecare cu viaţa lui!" ar spune unii... Dar oare e chiar aşa?
Să vedem ce spune Dumnezeu legat de această problemă şi să ne analizăm cu grijă atitudinea pe care o avem, faţă de semenii noştri:

"Fiul omului, te pun păzitor peste casa lui Israel. Când vei auzi un cuvânt, care va ieşi din gura Mea, să-i înştiinţezi din partea Mea!
Când voi zice celui rău: ,Vei muri negreşit!', dacă nu-l vei înştiinţa, şi nu-i vei spune, ca să-l întorci de la calea lui cea rea şi să-i scapi viaţa, acel om rău va muri prin nelegiuirea lui, dar îi voi cere sângele din mâna ta!
Dar dacă vei înştiinţa pe cel rău, şi el tot nu se va întoarce de la răutatea lui şi de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dat tu îţi vei mântui sufletul!
Dacă un om neprihănit se va abate de la neprihănirea lui şi va face ce este rău, îi voi pune un laţ înainte, şi va muri. Dacă nu l-ai înştiinţat, va muri prin păcatul lui şi nu i se va mai pomeni neprihănirea, în care a trăit, dar îi voi cere sângele din mâna ta!
Dar dacă vei înştiinţa pe cel neprihănit să nu păcătuiască, şi nu va păcătui, va trăi, pentru că a primit înştiinţarea, iar tu îţi vei mântui sufletul!" (Ezechiel 3:17-21)

Cuvintele acestea au fost doar pentru Ezechiel?
Atâta vreme cât rămânem indiferenţi la nevoile spirituale ale celor de lângă noi, neluând atitudine si neîncercând sa facem nimic pentru a-i ajuta sa se ridice din căderile lor, e ca şi când am vedea un om în flăcări şi noi, cu furtunul cu apă în mână, ne-am întoarce cu spatele la el si ne-am uda in continuare zarzavaturile...

Cât valorează pentru noi viaţa omului?

Apostolul Iuda, fratele lui Iacov, scria în epistola sa: "căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc; de alţii iarăşi fie-vă milă cu frică, urând până şi cămaşa mânjită de carne" (1:23)... Adică, dacă e necesar, bagă-ţi mâna in foc, ca să salvezi pe fratele tău, sacrifică-te, dacă o cere situaţia dar ai grijă la tine, cum zice şi Pavel: "ia seama la tine însuţi, ca să nu fii ispitit şi tu" (Galateni 6:1).

"Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Eu sunt Domnul." (Levitic 19:18)

Doamne, ajuta-ne!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pentru nimic în lume...

Ajuns-aţi la ţintă?

Lipeşte-mi, Doamne, sufletul...