un gând pentru azi

Ca oameni, avem o imaginaţie extrem de bogată.
Dar aţi citit vreodată o carte despre avioane, scrisa înainte de inventarea lor?
Aţi citit, în cărţile de istorie, despre existenţa aparatelor de fotografiat, în secolul al V-lea î.d.H?

Chiar conceptul de "maşină a timpului" a putut fi exprimat în cuvinte, datorită existenţei "maşinilor" de diverse tipuri şi a cunoaşterii noţiunii de "timp".

De ce, atunci, negăm existenţa unui Dumnezeu, Fiinţă Superioară, Creator a tot ce există, care S-a descoperit pe Sine unor oameni consemnaţi în istorie şi tindem să credem sau să vehiculăm teorii care spun că "ne tragem", am evoluat din maimuţă, care a evoluat din ..., care a evoluat din... ? Uităm că această TEORIE nu a putut fi demonstrată de oamenii de ştiinţă şi aşa-numitele "verigi lipsă" - lipsesc cu desăvârşire şi nu au fost descoperite niciodată. Şi, chiar dacă ar fi gasită UNA, ar putea să fie asta dovada că există "evoluţie"? Acea UNA, dacă ar fi vreodată gasită, ar fi excepţia care întăreşte regula. Ce maimuţă ar vrea să crească o asemenea "hidoşenie", care nu are păr sau are "labele" mai scurte?
De când e lumea, oamenii au arătat la fel, fără solzi, fără pene, fără coadă... cu excepţia celor care au suferit de malformaţii congenitale şi au (sau au avut) un aspect mai ciudat. Iar acestea sunt excepţii, probleme medicale.

Era o întâmplare (sau poate un banc sau o glumă) despre un profesor, care le-a spus elevilor că oamenii au fost creaţi de Dumnezeu.
Iar un copil s-a ridicat şi a spus: Tata mi-a zis că noi ne tragem din maimuţă!
Răspunsul profesorului: nu mă interesează spiţa genealogică a familiei tale; oamenii, în general, au fost creaţi de Dumnezeu.

Dacă vouă vă convine să credeţi că stramoşii voştri erau cocoţaţi prin copaci şi mugeau sau guiţau sau scoteau alt fel de sunete neinteligibile, vă priveste. Eu am convingerea că există o Inteligenţă Superioară... şi nu doar Inteligenţă, Raţiune, ci Persoană, care depaşeste puterea noastră de întelegere dar care, totuşi, S-a revelat pe Sine Însuşi în aşa fel încât să ne facă conştienţi că depindem de El si că El este sursa existenţei noastre. Şi, ca să împrumut spusele unui om al rugăciunii: cum să nu existe? Am vorbit cu EL de dimineaţă!

O altă întâmplare sugestivă: Se spune că, în perioada comunistă, a fost, într-o localitate, o propagandă ateistă. Omul cu pricina s-a ridicat, a spus ce avea de spus, a adus argumentele lui, totul era excepţional. După ce s-a coborât de pe scenă, a fost auzit de un ţăran că înjură de Dumnezeu.
Şi ţăranul nostru, om întelept, i-a zis: Domnule, dumneata ori eşti nebun, ori eşti un mare mincinos!
Omul a sarit în sus şi nu-i venea să creadă ce îndrăzneală avea ţăranul.
Ţăranul continuă: Domnule, dumneata ori înjuri pe cineva, care nu există - şi atunci eşti nebun; ori ne-ai minţit pe toţi!

Scriptura ne spune, în cartea Psalmilor:
"Nebunul zice în inima lui:
S-au stricat oamenii, au săvârşit fărădelegi urâte, nu este niciunul care să facă binele." (Psalmul 53:1)

Iar în Epistola lui Pavel către Corinteni citim:
"Iudeii, într-adevăr, cer minuni şi Grecii caută înţelepciune; dar noi propovăduim pe Hristos cel răstignit, care pentru Iudei este o pricină de poticnire şi pentru Neamuri [adica ne-evrei] o nebunie" (1 Corinteni 1:22, 23).

Mai bine să fim numiţi "nebuni" de către oamenii înguşti şi depravaţi, al căror cuvânt nu are, oricum, nici o valoare, decât să ne trezim că Însuşi Dumnezeu ne va numi nebuni, în ultima Zi, când nu vom mai putea să ne apărăm.
Dacă-L accepţi ca avocat pe Prinţul Păcii - Isus Hristos, "Mielul fără cusur şi fără pată", nu va trebui să-ţi pleci capul în faţa Judecătorului Suprem.

Fii înţelept azi! ...

Comentarii

radu a spus…
Anca, vreau sa-ti aduc aminte ce inseamna o teorie stiintifica: este o ipoteza ce se poate verifica prin experimente. A facut cineva dintr-o musca vreun alt animal - folosindu-se doar schimbari de temperatura si de concentratii ale gazelor din atmosfera, etc. Eu cred ca nu.:) Deci teoria evolutionismului nu e o teorie stiintifica. Atunci o putem denumi cel mult o poveste, iar dupa Biblie, una proasta si falsa.
Ioana R. a spus…
Asa este, Radu. Se pare ca stiinta dovedeste din ce in ce mai mult ca teoria evolutionista NU este adevarata. Din pacate, unii oameni "de stiinta" nu vor sa accepte acest lucru si nu vor sa vada dovezile. Daca aceasta teorie cade, ar trebui sa admita ca Universul a "aparut" in alt mod, ceea ce ar aduce in discutie "ipoteza" Dumnezeu, pe care ei se straduiesc cu disperare sa o elimine. Din fericire, fara succes!
Slavit sa fie Creatorul!

Postări populare de pe acest blog

Pentru nimic în lume...

Ajuns-aţi la ţintă?

Lipeşte-mi, Doamne, sufletul...