un gand pentru azi

Cateva versete de incurajare din cartea proorocului Ieremia:


"Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: 'Ce vezi, Ieremio?' Eu am raspuns: 'Vad un veghetor.' Si Domnul mi-a zis: 'Bine ai vazut; caci eu veghez asupra Cuvantului Meu, ca sa-l implinesc.' " (1:11-12)


"Va voi da pastori dupa inima Mea si va vor paste cu pricepere si cu intelepciune. Cand va veti inmulti si veti creste in tara, in zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai vorbi de chivotul legamantului Domnului si nu-i va mai veni nimanui in gand, nu-si vor mai aduce aminte de el, nu-i vor mai simti lipsa si nici nu vor mai face altul. In vremea aceea, Ierusalimul se va numi scaunul de domnie al Domnului; toate neamurile se vor strange la Ierusalim, in Numele Domnului si nu vor mai urma pornirile inimii lor rele. In zilele acelea, casa lui Iuda va umbla cu casa lui Israel si vor veni impreuna din tara de la miaza-noapte, in tara pe care am dat-o in stapanire parintilor vostri." (3:15-18)


"De aceea, asa vorbeste Domnul: 'Daca te vei lipi iarasi de Mine, iti voi raspunde iarasi si vei sta inaintea Mea; daca vei desparti ce este de pret de ce este fara pret, vei fi ca gura Mea. Ei sa se intoarca la tine, nu tu sa te intorci la ei! Te voi face pentru poporul acesta ca un zid tare de arama; ei se vor razboi cu tine dar nu te vor birui; caci Eu voi fi cu tine, ca sa te scap si sa te izbavesc, zice Domnul.' 'Te voi izbavi din mana celor rai si te voi scapa din mana asupritorilor.' " (15:19-21)


"Binecuvantat sa fie omul, care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul! Caci el este ca un pom sadit langa ape, care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura, cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei, nu se teme si nu inceteaza sa aduca roada." (17:7-8)


" 'Si Eu Insumi voi strange ramasita oilor Mele din toate tarile, in care le-am izgonit; le voi aduce inapoi in pasunea lor si vor creste si se vor inmulti. Voi pune peste ele pastori care le vor paste; nu le va mai fi teama, nici groaza si nu va mai lipsi nici una din ele, zice Domnul.' 'Iata vin zile, zice Domnul, cand voi ridica lui David o Odrasla neprihanita. El va imparati, va lucra cu intelepciune si va face dreptate si judecata in tara. In vremea Lui, Iuda va fi mantuit si Israel va avea liniste in locuinta lui; si iata numele pe care i-L vor da: 'Domnul, Neprihanirea noastra!' " (23:3-6)


" Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. Voi Ma veti chema si veti pleca; Ma veti ruga si va voi asculta. Ma veti cauta si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima." (29:11-13)


"Domnul mi se arata de departe: 'Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea!' " (31:3)


"Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Nici unul nu va mai învăţa pe aproapele, sau pe fratele său, zicând: ,Cunoaşte pe Domnul!' Ci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor. "Aşa vorbeşte Domnul, care a făcut soarele să lumineze ziua, care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, care întărâtă marea şi face valurile ei să urle, El, al cărui Nume este Domnul oştirilor: Dacă vor înceta aceste legi dinaintea Mea, zice Domnul, şi neamul lui Israel va înceta pe vecie să mai fie un neam înaintea Mea!" (31:33-36)


"Iată, îi voi strânge din toate ţările unde i-am izgonit, în mânia Mea, în urgia Mea, şi în marea Mea supărare; îi voi aduce înapoi în locul acesta, şi-i voi face să locuiască în linişte acolo. Ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor. Le voi da o inimă şi o cale, ca să se teamă de Mine totdeauna, spre fericire lor şi a copiilor lor după ei. Voi încheia cu ei un legământ veşnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine, şi le voi pune în inimă frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine. Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în ţara aceasta, din toată inima şi din tot sufletul Meu." (32:37-41)


"Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti." (33:3)


" Iată, vin zile, zice Domnul", când voi împlini cuvântul cel bun, pe care l-am spus despre casa lui Israel şi despre casa lui Iuda. În zilele acelea şi în vremurile acelea voi face să răsară lui David o Odraslă neprihănită, care va înfăptui dreptatea şi judecata în ţară. În zilele acelea, Iuda va fi mântuit, şi Ierusalimul va locui în linişte. Şi iată cum Îl vor numi: ,Domnul, Neprihănirea (Sau: Starea noastră după voia lui Dumnezeu.) noastră." (33:14-16)


"Şi tu umbli după lucruri mari? Nu umbla după ele! Căci iată, voi aduce nenorocirea peste orice făptură, zice Domnul, dar ţie îţi voi da ca pradă de război viaţa ta, în toate locurile unde vei merge." (45:5)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pentru nimic în lume...

Ajuns-aţi la ţintă?

Lipeşte-mi, Doamne, sufletul...