Ferice...

După standardele lumii de acum, este fericit acela care ARE - bani, posesiuni, putere, sănătate, familie, studii superioare, un job "tare" etc. Dar dacă citim Cuvântul lui Dumnezeu, standardele Lui se ridică mai sus decât "a avea" lucruri efemere. Haideţi să vedem câteva versete care ne vorbesc despre fericire:

"Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atotputernic."

"Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori!" (Psalmul 1:1)

"Ferice de cel cu fărădelegea iertată, şi de cel cu păcatul acoperit! Ferice de omul, căruia nu-i ţine în seamă Domnul nelegiuirea, şi în duhul căruia nu este viclenie!" (Psalmul 32:1-2)

Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul, pe care Şi-l alege El de moştenire!" (Psalmul 33:12)

Ferice de omul, care îşi pune încrederea în Domnul, şi care nu se îndreaptă spre cei trufaşi şi mincinoşi!” (Psalmul 40:4)

Ferice de cei ce-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea.” (Psalmul 84:5)

“Cel neprihănit umblă în neprihănirea lui; ferice de copiii lui după el!” (Proverbe 20:7)

"Totuşi Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi şi Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!” (Isaia 30:18)

Acestea sunt câteva dintre versetele din Vechiul Testament care vorbesc despre fericire, văzută din prisma oamenilor lui Dumnezeu, inspiraţi de Duhul Sfânt. Haideţi să luăm aminte la ceea ce este scris şi să ne verificăm "dioptriile" spirituale. Şi să nu uităm că e ferice nu de cei care AU, ci de cei care SUNT - care sunt copii ai Dătătorului fericirii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pentru nimic în lume...

Ajuns-aţi la ţintă?

Lipeşte-mi, Doamne, sufletul...